Uncategorized

Nippoli’s Hanami event 19.5.2019 @ Roihuvuoren kirsikkapuisto

English text below

Nippoli osallistui tänä keväänä Roihuvuoren kirsikkapuistossa vuosittain järjestettyyn Hanami -juhlaan sunnuntaina 19.5.2019. Yhdistyksemme päätti perinteisen piknikin sijasta tehdä jotain erilaista vaihteeksi, ja olimmekin jo kaavailleet kevään mittaan japanilaisten vaihto-opiskelijoidemme Mayumin ja Yousuken kanssa kyseiseen juhlaan osallistumista heidän suunnittelemansa ja rakentamansa japanilaisen jalkakylvyn osalta. Tämän lisäksi halusimme osallistua tapahtumaan oman ruokakojumme muodossa, jossa päivän mittaan myimme saunailloistamme tutuksi tulleita pieniä japanilaisia ruoka-annoksia.

Sekä japanilainen jalkakylpy että ruokakoju olivat valtaisia menestyksiä ja kävijöitä riitti arviomme mukaan useita satoja päivän aikana! Jalkakylpy varsinkin houkutteli paikalle ihmisiä laajalta ikähaarukalta, ja useimmat jäivätkin vähintäänkin kyselemään ja ihmettelemään kyseistä rakennelmaa vaikkeivät he olisi muutoin itse kokeilleet kylpyä. Ruokakojulla kävi myöskin valtaisa ryntäys sillä varsinkin tori no karaage keräsi sankoin joukoin kävijöitä, ja lopulta jonoa kasaantui niin paljon ettemme ehtineet edes valmistaa tarpeeksi nopeasti uusia annoksia kaikille halukkaille. Kyseinen ruoka valitettavasti loppuikin kesken jo ensimmäisten tuntien aikana, mutta jatkoimme vielä iltaan asti sushin, misokeiton ja vihreän teen myyntiä kunnes kirsikankukkapuiston kävijät alkoivat hiljalleen lähteä ja tapahtuma oli järjestäjien osalta jo lopuillaan.

Haluamme Nippolin hallituksen kanssa kiittää kaikkia tämän tapahtuman organisointiin osallistuneita ihmisiä ja tahoja, erityisesti japanilaisia vaihto-opiskelijoitamme Mayumia & Yousukea, joita ilman emme olisi välttämättä edes osallistuneet näin suuressa mittakaavassa Hanami -juhlaan tänä vuonna! Tahdomme myös kiittää AYY:n Otakut -yhdistystä, jotka helpottivat suuresti tapahtuman järjestämistä lainaamillaan tavaroillaan. Kiitos myös erityisesti kaikille jotka auttoivat ruoanvalmistuksessa, sekä tietenkin lopuksi kiitos teille kaikille jotka kävitte tutustumassa japanilaiseen jalkakylpyyn sekä vierailemassa ruokakojullamme!

Kiittäen,

Nippolin hallitus

Our vice-chairman Ville (left) and secretary Elias (right) enjoying the cooking preparations
People experiencing the Japanese Mobile Footbath
The Japanese Mobile Footbath
Yousuke (left) and Mayumi (right) showcasing their self-built and -designed Mobile Footbath

Nippoli took part in the annual Roihuvuori Hanami -event which was held on Sunday the 19th of May 2019. Our association decided to do something different than the usual picnic this year, and therefore we had planned for several months to bring a Japanese Mobile Footbath with us to Hanami -event, built & designed by Aalto University’s Japanese exchange students Mayumi and Yousuke. We also wanted to have our own food stall at the event in which we prepared and sold different small dishes from Japanese cuisine, as we usually do in our sauna events.

Both the Mobile Footbath and the food stall were a major success, and we estimate that several hundreds of people visited us throughout the day! The Footbath especially gained a lot of attention and there were people from all ages gathering around it asking questions and wondering how it works. Most of them wanted to try footbathing themselves, which was really great to see! People were also lining up in front of our food stall when we still had tori no karaage for sale earlier during the event. Unfortunately this dish ran out in just a few hours, but we continued selling sushi, miso soup and green tea until the end of the day when the event started to wrap up and most of the visitors had already left.

Nippoli would like to thank each and every one who helped us organize this event at Roihuvuori’s Hanami, especially our Japanese exchange students Mayumi & Yousuke for making this possible with their Mobile Footbath! We would also like to thank Aalto University’s the Otakut -association which lent us a lot of equipment for the event. Thank you also everyone who gave us a hand with preparing the food, but particularly huge thanks to all who participated in this event of ours during the day!

With best regards,

The board of Nippoli

1 thought on “Nippoli’s Hanami event 19.5.2019 @ Roihuvuoren kirsikkapuisto”

  1. Mukava oli käydä jalkaylpyä testaamassa ja juttelemassa järjestäjille. Seuraavalla kerralla otetaan Yousuken kanssa kisat, kumpi kestää paremmin kuumaa ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s