Uncategorized

A Collection of News from Facebook, Accompanied by Pictures from Aalto Day & Otasuunnistus

Those who are not in Facebook, here is a fine collection of the biggest news from the past year. Posts are in chronological order and you can find galleries of Aalto Day (3.9.2019) & Otasuunnistus (4. – 5.9.2019) at the end:

13th of March, Nippoli writes in Finnish about Kivako-project, which is at the time, a potential way to bring Japanese lessons back to Aalto:

“Hei vaan kaikille!

Edellisenä perjantaina (8.3.) Nippolin viime vuoden (Tuomas Mäkinen) ja tämän vuoden (Simo Homanen) puheenjohtajat kokoustivat Aallon Kielikeskuksen johtajan Heidi Ronnun ja MONI-tiimin (Aallon vieraiden kielten opetuksen) esimiehen Pasi Purasen kanssa. Kokouksessa tarkoituksena oli keskustella ja tiedustella Aallon japanin kielen opetuksen nykytilasta sekä tulevasta opetussuunnitelmasta japanin osalta.

Voimmekin alustavasti tiedottaa, että kokouksessa meidän tietoomme tuotiin esiin niin kutsuttu Kivako -hanke, joka aloittanee näillä näkymin toimintansa syksyllä 2019 alkaen. Aalto-yliopisto on läheisesti mukana tässä projektissa, jonka tarkoituksena on edistää vieraiden kielten opintopolkutarjontaa suomalaisissa korkeakouluissa sekä alueellisena että valtakunnallisena yhteistyönä. Aallon osalta tämä tarkoittaa tällä hetkellä sitä, että japanin opetuksessa (nykyisten Metropolian kautta tarjottavien kurssien lisäksi) tapahtuu syksystä lähtien muutos opetussuunnitelmassa eräänlaisena pilottihankkeena, jossa tarkoitus on tarjota näillä näkymin japanin opetusta A1 -tasolta aina A2 -tasolle asti (noin 12 op yhteensä).

Nämä uudet japanin kurssit tullaan toteuttamaan pääsääntöisesti verkkokursseina ns. Digikampus -alustan kautta, mutta kyseisille kursseille mitä luultavammin kaavaillaan myös laadukasta kontaktiopetusta riippuen hankkeen edistymisestä ja opettajan mieltymyksistä opetusmetodien suhteen. Tällä hetkellä japanin opetusta on siis mitoitettu hankkeessa vain neljän 3 op kurssin verran, mutta jatkoa saattaa seurata myöhemmin riippuen kurssien saamasta palautteesta ja rahoituksesta.

Tällä hetkellä on vielä vaikea sanoa tarkemmin näiden tulevien kurssien osalta sen enempää tai japanin kielen tulevaisuuden osalta Aallossa ylipäätänsä, mutta tulemme Nippolissa olemaan läheisesti yhteydessä tämän Kivako-hankkeen toteuttajiin Aallon Kielikeskuksessa jatkossakin, joten tiedotamme asiasta varmasti lisää vielä tämän lukukauden aikana!

Kyseiseen Kivako-hankkeeseen pääsee jo tutustumaan seuraavan osoitteen kautta: http://www.kivako.fi/


10th of April, Kalle Lounela (present treasurer of Nippoli) writes in English what kind of reforms have been carried out by the new board:

“You may have already noticed Nippoli’s fresh new look and that brand new website!

We, the current board of Nippoli, have been working on many things behind the scenes for the past four months, some of which include:
– Nippoli is now officially a registered association!
– New payment methods in our events!
– New membership form!
– New events! (Traditional sauna evenings won’t go away!)
– New LINE-group!

And of course:
– New website!
– New logo!
– New overall badge!
– New social media accounts!

We are also committed working towards improving the state of Japanese language teaching at Aalto University. For this matter we’d like to give a special thanks to previous chairman Tuomas Mäkinen for an amazing work on this part!

—————————

Our new website can be found here:
https://nippoli.fi/

Our new social media accounts are:
https://twitter.com/nippoli_ry/
https://www.instagram.com/nippoli_ry/
https://www.facebook.com/nippoli/ (A page, linked with the group)

Please don’t forget to fill up the membership form if you want to join Nippoli:
https://nippoli.fi/join-us/

You can join the LINE-group by scanning a QR-code in our events!

—————————

Here is our new logo, hope you like it! The carp has been hand drawn by WareliusArt; rest of the design is made by our treasurer.

Big thanks to Oliver Warelius for the carp! Also a new overall badge made by him is under way. (You can check out WareliusArt here: https://www.facebook.com/WareliusArt/)”


25th of July, Tuomas Mäkinen (former chairman of Nippoli) writes in Finnish how Japanese lessons are back after 3 years break:

“2019年9月からアアルト大学のオタニエミキャンパスにて3年ぶりに日本語の授業がまた開催されるとのことです。

https://oodi.aalto.fi/a/opetushaku/haku.html?nimiTaiTunniste=työelämän%20japania&vainIlmKelp=false&nayta=opetus

Kuten aikaisemmin keväällä täällä jo tiedotettiinkin, Aalto-yliopistossa aletaan jälleen järjestämään japanin kielen kursseja vajaan 3 vuoden tauon jälkeen syyskuusta 2019 eteenpäin! Kurssit järjestetään osana Kivako-projektia, joka poikkeaa hieman perinteisestä kontaktiopetuksesta.

Tällä hetkellä Oodissa on jo kaksi kappaletta 3 opintopisteen kursseja (Japani 1 ja Japani 2), joita aletaan siis järjestämään alkavasta syksystä eteenpäin (Japani 1 syksyllä, Japani 2 keväällä). Oodin tietojen mukaan kurssit suoritetaan joko osittain tai kokonaan verkko-opetuksena, tai ns. monimuoto-opetuksena jossa kontaktiopetusta näyttäisi olevan parin viikon välein.

Kannattaa huomioida että kevään kokouksessa oli puhetta myös jatkokursseista (Japani 3 ja 4), mutta ainakin alustavasti tarjolla on vain Japani 1 ja 2. Toisaalta opetuksen palauttamiseen on suhtauduttu hyvin ristiriitaisesti myös Kielikeskuksen sisällä, ja todennäköisesti myös hankkeen vetäjät haluavat ensin kokeilla kepillä jäätä ja suosion perusteella päättää kannattaako jatkokursseja järjestää.

Pidemmälle japanin kielen opinnoissaan ehtineitä asia ei välttämättä kauheasti vielä lohduta, mutta jo japanin kielen palauttaminen Aallon Kielikeskuksen kurssivalikoimaan on mielestäni iloitsemisen aihe. Nippolin aikaisemmat puheenjohtajat (allekirjoittanut ja vuoden 2016 puheenjohtaja Pauli Tuovinen) sekä muut jäsenet ovat tapelleet asian eteen jo monta vuotta, joten sen ansiosta (tai siitä huolimatta) japanin kielen opetuksen tarjoaminen jälleen Otaniemessä on vain ja ainoastaan hyvä asia. Jos kurssit osoittautuvat suosituiksi, ehkä tulevaisuudessa tarjonta on samalla tasolla kuin vielä muutama vuosi sitten. Kursseille voi ja kannattaa toki ilmoittautua myös opinnoissaan pidemmälle ehtineet, jos ei muuten niin helppojen noppien perässä 😉

Kurssin toteuttamistavan lisäksi kurssin opettaja on myös verrattain uusi (mutta kokenut) kasvo (ja henkilökohtainen tuttuni) pääkaupunkiseudun japanin kielen opetuksen parissa, joten jo senkin takia toivon että kurssit osoittautuvat suosituiksi. Otaniemessä järjestettävät japanin kielen kurssit ovat tärkeitä myös Nippolin toiminnan jatkuvuuden kannalta, joten tietoa uusista kursseista saa ja kannattaa jakaa myös muualle (erityisesti viime tai tänä vuonna opintonsa aloittaneille).

13.9. alkavalle Japani 1 -kurssille voi ilmoittautua 12.8. alkaen. Kursseista ja Kivako-hankkeesta voi lukea tarkemmin alta:
http://www.kivako.fi/2019/04/15/blogi-tuliko-ensin-muna-vai-kana-japanin-kielen-alkeissa-vastaus-on-selva/


3rd of September, Aalto Party:

“Nippoli on tänään pitämässä rastia Aalto Partyssa, tule ihmeessä käymään ja moikkaamaan sekä kuulemaan yhdistyksemme toiminnasta! Mukana myös Roihuvuoren hanamista tuttu japanilainen jalkakylpy jota lämpimästi suosittelemme kokeilemaan!

———–

Nippoli is attending Aalto Party today, come say hi at our tent and hear about our association! We also have the Japanese mobile footbath with us again which we highly recommend trying if you’re interested!”


4th and 5th of September, phone pictures from Otasuunnistus. Huge thanks to everyone who participated in our Kanji checkpoint (Pictures from day two will be uploaded later):

1 thought on “A Collection of News from Facebook, Accompanied by Pictures from Aalto Day & Otasuunnistus”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s