Uncategorized

Nippolin opintopiiri syksyllä 2020

ヤッホー

Aalto on vihdoinkin saanut japanin opetuksen monen vaunun mittaisen junan liikkeelle!

Sitä juhlistaen Nippoli pitää koko syksyn 2020, ja toivottavasti myös kevään 2021, opintopiiriä erityisesti Aallon japanin kurssilaisille. Kaikki ovat kumminkin lämpimästi tervetulleita taustasta tai tasosta riippumatta.

Pari vuotta sitten Nippolin entiset puheenjohtajat Tuomas ja Simo ajoivat äänekkäästi japanin opetuksen palauttamista Aaltoon vanhan opettajansa Okuran avulla sen oltua tauolla jo useamman vuoden.

Nippolin kovalla työllä oli osansa että saimme opetuksen takaisin, joten emme aio luopua siitä uudestaan! Seuraava tavoitteemme on saada japanille motivoituneimmat ja innokkaimmat opiskelijat kaikista kielistä Aallossa.

Meillä onkin jo moni todella motivoitunut opiskelija ja haluankin henkilökohtaisesti tukea muiden kielen junamatkaa tämän kiehtovan kielen maailmaan, nauttien samalla omasta JR-railpassilla varatusta paikastani. Tästä syystä palautan edeltäjieni kauan tauolla olleen opintopiirin entistäkin vahvempana.

Jos tunnet asiamme omaksesi, hae hallitukseen! Pidämme vuosittaisen vaalikokouksen loppusyksystä, lisätietoa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: rahis ät nippoli.fi


Alla lisää tietoa opintopiirin toteutustavasta:

Ensimmäiset pari kertaa (20. ja 27.9.) tulevat olemaan viime lukuvuoden tapaan vinkkien jakoa ja toisiin tutustumista. Siispä jos käytössäsi/mielessäsi on mieluista tapa oppia, on sen esittely muille erittäin suositeltavaa. Opintopiirillä on myös oma pieni tiedostopankki, johon voi halutessaan lisätä mitä vain asiaa sivuavaa muiden iloksi. 

Ideana on esitellä oppimiselle välttämättömiä työkaluja (sanakirjat, kirjoittaminen koneella/puhelimella, oppimisympäristöt kanjeille jne.) niitä tarvitseville. On myös täysin ok napata vain vinkit ja opiskella itsenäisesti ilman opintopiiriä sen jälkeen – tavoitteenamme on kurssilaisten tukeminen heitä parhaiten hyödyttävin tavoin.

Vinkkikertojen jälkeen tämän syksyn ajan opintopiireissä keskustellaan sanoista, enimmäkseen kanjien muodostamista yhdyssanoista, pareittain tai kolmen hengen ryhmissä. Jokainen osallistuja kerää viikon aikana vastaantulevia sekä itselleen hyödyllisiä sanoja listaksi. Opintopiirin aikana rikomme ryhmän huoneisiin, joissa taidoiltaan suunnilleen samantasoiset keskustelevat löytämistään sanoista. 

Olemme Nippolin vakiojäsenen kanssa tehneet näin koko kesän ja todenneet systeemin toimivaksi. Keskustelut ovat luonnollisesti ajautuneet muistoihin, muistisääntöihin, radikaaleihin ja kaikkeen mikä helpottaa muistamista. Mutta tietenkin lopullinen oppimistyö täytyy tehdä esimerkiksi Ankia käyttämällä itsenäisesti. Näin jokainen saa kaiken hyödyn irti, vaikka osallistujamäärä ja heidän taitotasonsa vaihtelevat huomattavasti.

Rentoa, motivoivaa ja helppo tapa tutustua muihin kielestä syvästi kiinnostuneihin.

Viime lukuvuonna käytimme viikottaista äänestystä, mutta koska haluan keskittää voimavarani tulevaan JLPT N3 -kokeeseen, olemme vakiojäsenen kanssa päättäneet ajankohdaksi:

Sunnuntai kello 18:00 (kesto noin 2 tuntia, voi lähteä aikaisemmin tai myöhemmin jos haluaa)

  • Alustana toimii tässä vaiheessa kaikille tuttu Zoom, kutsulinkki jaetaan sähköpostitse ja Nippolin Telegram-ryhmässä.
  • Koordinointiin käytämme Telegramia ja sähköpostia. Opintopiirin sähköpostilistalle pääset lähettämällä minulle viestiä.
  • Taitotasolla ei ole muuten väliä, mutta osaathan hiragakanat ja katakanat kunnolla ennen osallistumista! Ensimmäisille vinkkikerroille voi osallistua myös kielestä tietämätön.
  • Taitotaso alkusyksystä tulee suurimmaksi osaksi olemaan N5 – N3 välimaastossa N4 – N2 välimaastossa, mutta jos olet edistyneenpi, et mitä luultavimmin ole ainoa. Voit tulla Telegramiin kysymään muiden tasoista ennen osallistumista, kutsulinkin saat sähköpostitse tai kysymällä sitä Facebookissa/Linessä.

Kiinnostuneet pääsevät opintopiirin sähköpostilistalle lähettämällä sähköpostia: rahis ät nippoli.fi
Huomaathan, että Nippolin sähköpostilista on eri kuin opintopiirin tiedotukseen käytettävä.


Kalle Lounela
Nippolin rahastonhoitaja

1 thought on “Nippolin opintopiiri syksyllä 2020”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s